Skal jeg købe judo gi?

Klubben har låne-gi’er, som man kan bruge hvis man vil prøve judo.
Ved indmeldelse i klubben skal man købe sin egen gi. Den koster normalt 200 kr. og opefter. 
Gi’en kan købes ved MRK-Sport i Aarhus, eller på nettet, fx ved daxdanmark eller nipponsport

Hvad er et judopas?

Et judo-pas, en judo-licens eller en DJU-licens er en lille bog der udleveres i forbindelse med den første graduering. Man skal gemme sit judo-pas. I passet noterer træneren gradueringerne og her bliver stævneresultater også noteret. 

Er Judo en farlig sport?

Judo er i almindelighed ikke en farlig sport. Man skal dog være opmærksom på at nogle forsikringer betragter sporten som sådan, hvorfor der muligvis skal tegnes ekstra ulykkesforsikring. 

Hvad er graduering og hvordan foregår en graduering?

I SSIF afholdes der graduering to gange om året. Gradueringerne er bælteprøver.
Til graduering skal judokaen (judoudøveren) vise det pensum som svarer til den bæltefarve judokaen skal op til. Pensummet er trænet gennem længere tid inden selve gradueringen, og er både praktisk og teoretisk.
Normalt oplever vi ikke problemer med den teoretiske del, selvom man har læsevanskeligheder.
Det er træneren der vurderer om judokaen er klar til graduering.

Klubben sørger for at medlemmet får nyt bælte, efter graduering. Det gamle bælte afleveres til klubben, da bælterne går på omgang.

Pensum kan downloades via Judo Danmarks hjemmeside.

Stævner

I judo kæmper man enter i grupper af 4 til 5 stykker i samme aldersgruppe (fx U-12), hvor inddelingen er bygget så de 5 letteste i en gruppe kæmper mod hinanden, derefter de næste 5, osv. Andre gange er man inddelt i vægtklasser, fx 30-35 kg, hvor judoka indvejes ved stævnets begyndelse.

Klubben er ikke tilhænger af at judoka går på kur for at komme i en given vægtklasse. 

Det er trænerne der vurderer hvornår den enkelte judoka er klar til stævner og hvilke stævner den enkelte bør deltage i. Snak evt. med træneren, hvis du har spørgsmål til dette.

Hvordan forløber et stævne?

Når man kommer til stævnet, henvender man sig til træneren, så de ved I er ankommet. Man skal dukke op til indvejning/indtjek, som normalt er en halv til hel time før kampstart, hvilket vil fremgå af invitationen.

Man varmer op sammen med de andre fra klubben, eller nogen fra en anden klub. Vær opmærksom på hvornår du skal kæmpe (sammen med træneren). Ved større stævner vil der være skærme med kamplister.

Stævnerne afholdes i almindelige idrætshaller, hvorfor der normalt er omklædningsmuligheder.Ofte er kæmpere og tilskuer/forældre fra klubben samlet ved de samme borde eller bænke, så kig efter om I kan finde andre fra klubben når I ankommer.

Mht. mad og drikke, så er der ofte mulighed for at købe mad i hallerne, men man må også medbringe sit eget. Det er en god idé at judoka får noget ordentligt at spise.

Klubben arrangerer ikke samkørsel, men forældre er mere end velkomne til selv at gøre det. Vi skal værne om miljøet.

Pakkeliste til stævner:

  • Gi
  • Hvid T-shirt til at have under gien ved kamp (kun piger)
  • Hårelastik uden metaldele: Dem med langt hår skal binde sit hår i en knold. Hestehaler eller løse fletninger er ikke tilladt da de kan komme i vejen i kamp. Hårspænder, -klips eller -nåle er ikke tilladt.
  • Judo-pas
  • Varmt fodtøj (sokker, sandaler eller lignende)
  • Drikkedunk
  • Kampgejst og rigtig godt humør